Luo uus -digivälineitä kuvataideopettajalle -koulutusten päätöswebinaari  torstaina 26.11.2020 klo 15:00-17:00  Zoom-alustalla.

Kuvataideopettajat KUVIS ry:n ensimmäinen Opetushallituksen rahoittama koulutus päättyy kaikille avoimeen webinaariin. Nostamme esiin neljä tärkeää näkökulmaa, jotka nousivat koulutuksen ohessa käytyihin keskusteluihin ja palautteeseen. Puheenvuorojen jälkeen on mahdollisuus käydä aiheista keskustelua – tai antaa palautetta, esittää toiveita ja pohtia seuraavia kuvataideopettajille kohdennettavia koulutuksia.

Ilmoittaudu webinaariin klikkaamalla tästä

Saat keskiviikkona 25.11.. tai viimeistään torstaiaamuna 26.11.. sähköpostiisi linkin, jolla pääset mukaan!

Ilmoittautumisen yhteydessä keräämme osallistujista tietoja, joiden yhteenvetoja (vastaaja ja vastaus eivät tunnitettavia) olemme sitoutuneet raportoimaan koulutuksen rahoittajalle eli Opetushallitukselle. Tietoja ei anneta ulkopuolisille. KUVIS ry säilyttää tietoja vain sen ajan, kun koulutuksen raportointiin ja raportin hyväksymiseen tarvitaan.

Webinaarin ohjelma

klo 15:00

Tervetulosanat / Sirpa Kärkkäinen, hallituksen jäsen ja Erja Väyrynen, toiminnanjohtaja, Kuvataideopettajat KUVIS ry

15:05 – 15:35  

Pokemonkuiskaajan päiväkirja: Mitä jokaisen kuvisopen tulisi tietää digitalisaatiosta? Ytimekkäästi laajasta aiheesta: digitalisaation tuomia muutoksia kuvataidekasvatukseen, post-digitaalisuutta, post-internettiä, sekä sitä miten nämä heijastuvat tähän hetkeen erinäisin tavoin.  / Tomi Slotte Dufva, TaT, lehtori, Taiteen laitos, Aalto-yliopisto

15:35 – 16:05  

Digikuvis: Minkälaisia ohjelmistoja kuvataidekasvatuksessa voi hyödyntää? Puheenvuorossa esitellään ja vertaillaan mahdollisuukisa varustaa kuvataideluokka sopivilla ohjelmistoilla ottaen huomioon käytettävyys, eri alustat ja budjetit. / Heikka Valja, opettaja, Games & Animation

16:05 – 16:40     

Oppilas luovan työn tekijänä. Oppimiseen ja opetukseen liittyy paljon luovaa työtä – erityisesti oppilaat tekevät kouluvuosiensa aikana lukuisia teoksia. Näihin voi liittyä tekijänoikeussuoja sekä tuottajan, valokuvaajan ja esittäjän oikeuksia. Miten opetuksessa tulee huomioida oppilaan tekijänoikeudet? Entä miten erilaiset ilmaisun muodot tulee ottaa huomioon oppilaiden tekijänoikeuksia tarkasteltaessa? Annaleena Hakala, Operight-kouluttaja ja IPR-asiantuntija, IPR University Center

16.40-16:50 TED TALK / Jyri Engeström, somepioneeri, Yes VC:n perustaja ja sosiologi

16:50 – 17:00 ~17.30  Keskustelua, kommentointia. Luo uus päättyy.

Oppilaan tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä voit laittaa kirjallisina etukäteen toiminnanjohtaja Erja Väyryselle erja (ät ) kuvis.fi . Samasta osoitteesta tai puhelinnumerosta +358452609535 myös muita lisätietoja.

Hankkeen koulutukset, kuvia ja koulutusten aineistoja löydät sivun yläotsikosta LUO UUS-koulutus (alasvetovalikosta löydät paikkakuntakohtaiset ohjelmat, kuvat ja sisällöt)